AKTUEL UDSTILLING

Bornholms Kunstforening præsenterer med stolthed Majken á Grømma, keramik og maleri hos Galleri Rasch, Nørregade i Rønne

Bornholms Kunstforening har i samarbejde med Gallerie Rasmus i Odense fået den anerkendte kunstmaler og keramiker Majken á Grømma til Bornholm.
Hos Galleri Rasch i Nørregade vil det bornholmske kunstpublikum fra på lørdag have mulighed for at opleve den danske kunstners lette, farvemættede landskabsbilleder og smukke keramik i den gamle rotationshal.

Majken á Grømma er født i Roskilde i 1956 og er som kunstner autodidakt. Efter dansk- og tyskstudier på universitetet valgte hun i 1981 at bryde op og gøre noget andet:– Den energi og det engagement, den kamp og den glæde jeg finder i arbejdet med maleriet, var dengang i 1981 grunden til et hovedspring ud i en tilværelse som professionel kunstner, fortæller Majken.

Maleri: – Med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udvikler jeg landskabet i mine malerier, der bevæger sig mod stadig større enkelhed forbundet med dels det færøske motiv, dels med udsnit og nærstudier fra de danske og svenske skove, men også Odsherreds marker, skrænter, bakker og kyster er tilbagevendende motiver i mine malerier, fortæller Majken om sine malerier, som fremstår moderne, ekspressive og koloristiske.

Keramik:Efter et par år som maler begyndte hun at sysle med leret. Her skabte hun også snart sit eget skulpturelle udtryk, og i dag arbejder hun både med den drejede form, med håndbyggede former og med den rene skulptur.

– Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk.

Fernisering
Lørdag den 17. april 2010, kl. 14 -16